
Κόβετε τα μήλα σε φέτες.
Χτυπάτε τα ασπράδια με 1 κ.σ. ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη.Μόλις ασπρίσει το μείγμα προσθέτετε τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα.Βάζετε σιγά σιγά το αλεύρι αφού πρώτα το έχετε αναμείξει με το μπέικιν, την βανίλια και το αλάτι. Τέλος ρίχνετε την μαρέγκα σιγά σιγά και ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C.Σε ένα πυρέξ βάζετε όλη την μαργαρίνη και την βάζετε στον φούρνο να λιώσει,αλλά να μην κάψει.
Στρώνετε τα μήλα, ρίχνετε τα καρύδια σπασμένα και πασπαλίζετε με λίγη κανέλα.(Αν θέλετε στα κενά βάζετε λίγη μαρμελάδα.)
Ρίχνετε το μισό από το μείγμα, βάζετε άλλη μία στρώση μήλα και πασπαλίζετε με κανέλα.
Τέλος βάζετε το υπόλοιπο μείγμα πάνω από τα μήλα. Ψήνετε στον ήδη προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45'.Αφήνετε την μηλόπιτα άλλα 30' στο πυρέξ και έπειτα αναποδογυρίζετε σε μία πιατέλα.