Γλυκιά κολοκυθόπιτα με καρύδια

Average: 5 (3 votes)
Υλικά :
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
1 κιλό κολοκύθα ψημένη
2 μήλα
100 γρ. καρύδια
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
100 γρ. μαργαρίνη
150 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα
100 γρ. βερύκοκα αποξηραμένα
Εκτέλεση :

Παίρνετε μισή κολοκύθα και την κόβετε σε φέτες.Τοποθετείτε τις φέτες σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνετε στους 180 C για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.Αφήνετε τα κρυώσει, αφαιρείτε την φλούδα και κόβετε σε κύβους.

Κόβετε τα μήλα σε κύβους και τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού.Προσθέτετε την κολοκύθα, τα καρύδια, τα αποξηραμένα φρούτα κομμένα σε κομμάτια και την καστανή ζάχαρη.

Παίρνετε 2 φύλλα και τα αλείφετε με μαργαρίνη.Έπειτα τα διπλώνετε στη μέση.

Απλώνετε λίγη από την γέμιση και τυλίγετε το ρολό κατά μήκος της μεγάλης πλευράς.

Τοποθετείτε τα ρολά σε ταψί και τα βουτυρώνετε με την μαργαρίνη που περίσσεψε.Ψήνετε στους 180 C για περίπου 45 λεπτά.Σερβίρετε με μέλι.

Bon Appétit