Καρυδόπιτα με σοκολάτα

Average: 4 (5 votes)
Υλικά (ορθογώνια φόρμα του κέικ):
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
150 γρ. γάλα
100 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. καρύδια τριμμένα
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για το σιρόπι :
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
Εκτέλεση :

Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα.

Λιώνετε μαζί την μαργαρίνη και την σοκολάτα.

Ανακατεύετε τα 2 μείγματα με ένα κουτάλι.

Προσθέτετε τα καρύδια και ανακατεύετε καλά.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα του κέικ και τοποθετείτε το μείγμα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για 40'.Αφήνετε να κρυώσει καλά.

Ετοιμάζετε το σιρόπι.Βράζετε την ζάχαρη με το νερό για περίπου 5 λεπτά και το ρίχνετε όπως είναι ζεστό στην κρύα καρυδόπιτα.

Bon Appétit