





Σε ένα μπολ ανακατεύετε με σύρμα το πετιμέζι, την ζάχαρη, το ελαιόλαδο, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Σε ένα φλυτζανάκι ανακατεύετε το χυμό και την σόδα μέχρι να αφρίσει και τα προσθέτετε στο παραπάνω μείγμα.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτετε σιγά σιγά στο παραπάνω μείγμα.Θα γίνει ένα αρκετά λαδερό μείγμα αλλά έτσι πρέπει να είναι για να είναι μαλακά τα μουστοκούλουρα.
Καλύπτετε το ταψί με λαδόκολλα και πλάθετε τα κουλούρια.Για μεγαλύτερη ευκολία και καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σακούλα μιας χρήσεως-κορνέ.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 13 λεπτά.Μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο θα είναι μαλακά αλλά μην τα ψήσετε παραπάνω γιατί θα γίνουν σαν μπισκότα τραγανά.
Αν θέλετε να γίνουν πιο σκούρα σαν αυτά του εμπορίου μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.σ. κακάο στο μείγμα.
