





Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά.Πρέπει να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Προσθέτετε τους κρόκους και συνεχίζετε το χτύπημα.Έπειτα ρίχνετε το ξύσμα και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
Αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνετε κοσκινισμένο στο παραπάνω μείγμα για να γίνουν πολύ αφράτοι οι κουραμπιέδες.Ζυμώνετε με τα χέρια σας και τέλος προσθέτετε τα αμύγδαλα.(Καλό θα ήταν τα αμύγδαλα αφού τα ψιλοκόψετε να τα βάλετε σε ένα ταψάκι στο φούρνο στους 100 C για 15 λεπτά για να φύγει η υγρασία.)
Πλάθετε τους κουραμπιέδες σε μπαλάκια με μέγεθος ενός μικρού μανταρινιού.Τους τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 30 λεπτά.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη άχνη με τις βανίλιες και περνάτε μέσα τους κουραμπιέδες έναν έναν όσο είναι ακόμη ζεστοί.Στη συνέχεια τους τοποθετείτε σε πιατέλες και πασπαλίζετε με την ζάχαρη άχνη που έμεινε.
