Τάρτες με γλυκιά κολοκύθα

Average: 5 (2 votes)
Υλικά :
Για τις τάρτες (5-6 τάρτες) :
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90 γρ. βούτυρο
70 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
25 γρ. αμύγδαλο σκόνη
λίγο αλάτι
Για την κρέμα :
440 γρ. πουρέ κολοκύθας
2 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
λίγο αλάτι
Εκτέλεση :
Για την ζύμη :

Ανακατεύετε στο μίξερ με το εξάρτημα για τις ζύμες όλα τα υλικά μαζί.

Βάζετε την ζύμη σε ζελατίνα και την αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Αλευρώνετε καλά την επιφάνεια εργασίας σας και ανοίγετε σε φύλλο 1 εκατοστού.Κόβετε σε στρόγγυλα κομμάτια την ζύμη.

Τοποθετείτε τα κομμάτια στις ταρτιέρες.Τοποθετείτε ένα κομμάτι λαδόκολλας στην κάθε τάρτα και γεμίζετε με ρύζι.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για περίπου 20-25 λεπτά.Αφαιρείτε το ρύζι και την λαδόκολλα και αφήνετε να κρυώσουν.

Για την κρέμα :

Πέρνετε μισή κολοκύθα και την κόβετε σε φέτες.Τοποθετείτε τις φέτες σε ταψί καλυμένο με λαδόκολλα και ψήνετε στους 180 C για περίπου 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. 

Αφήνετε την κολοκύθα να κρυώσει και την καθαρίζετε από την φλούδα της.Τοποθετείτε σε ένα μπολ και πατάτε με ένα πιρούνι να γίνει πουρές.

Παίρνετε όσο πουρέ χρειάζεστε και τον στραγγίζετε με τα χέρια να φύγουν τα πολλά υγρά του.Βάζετε όλα τα υλικά για την κρέμα σε ένα μπολ και χτυπάτε με το μίξερ.

Γεμίζετε τις τάρτες και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 40 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.Σερβίρετε με καρύδια και ζάχαρη άχνη.

Bon Appétit