














Χτυπάτε τα ασπράδια με την μισή ζάχαρη με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους και στη συνέχεια ρίχνετε την αμυγδαλόσκονη και το αλεύρι.
Προσθέτετε σταδιακά την μαρέγκα στο παραπάνω μείγμα και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις.
Τοποθετείτε σε ένα καλά βουτυρωμένο τσέρκι 24 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 30 λεπτά.
Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
Σε ένα μπολ χτυπάτε με το σύρμα την ζάχαρη, το κόρν φλάουρ και τα αυγά.
Ρίχνετε λίγο λίγο το μείγμα των αυγών στο ζεστό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει.
Μόλις δέσει η κρέμα την αδειάζετε σε ένα γυάλινο μπολ και την καλύπτετε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.Τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Στη συνέχεια προσθέτετε το άρωμα αμυγδάλου και την χτυπάτε στο μίξερ να αφρατέψει.
Χτυπάτε στο μίξερ το μόρφατ και την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.Αφήνετε στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξει.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε τα αμύγδαλα και τα ψήνετε χωρίς κάποια λιπαρή ουσία σε μέτρια φωτιά μέχρι να καβουρδιστούν.Ανακατεύετε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα για να μην καούν.Αφήνετε να κρυώσουν και μετά τα χρησιμοποιείτε.
Κόβετε το παντεσπάνι παράλληλα σε 2 δίσκους και τοποθετείτε τον έναν σε ένα δίσκο.
Στρώνετε τα 2/3 της κρέμας.
Τοποθετείτε το άλλο παντεσπάνι και στρώνετε την υπόλοιπη κρέμα.Καλύπτετε την τούρτα με την σαντιγί και πασπαλίζετε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ.
Εαν δεν βρείτε αμυγδαλόσκονη έτοιμη κάνετε το εξής.Ψήνετε για λίγα λεπτά τα αμύγδαλα στον φούρνο ώστε να φύγει η υγρασία τους.Στη συνέχεια τα χτυπάτε στο multi με 1 κ.σ. ζάχαρη μέχρι να γίνουν πούδρα.
