Muffins λεμονιού με παπαρουνόσπορο και γλάσο

Average: 4.8 (4 votes)
Υλικά (8 muffins):
Για τα muffins :
175 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
75 ml κρέμα γάλακτος
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
Για το γλάσο :
100 γρ. ζάχαρη άχνη
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση :

Ανακατεύετε όλα τα υλικά με το σύρμα με την εξής σειρά.Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα.Προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν και τέλος το λιωμένο βούτυρο.

Προσθέτετε τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύετε ελαφρά με ένα κουτάλι.

Μοιράζετε το μείγμα στις θήκες για muffin και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20-25 λεπτά.

Σε ένα μπολάκι αναμειγνύετε την ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού και περιχύνετε τα muffins όσο είναι ακόμη ζεστά.

Bon Appétit