TWIX Κέικ

Average: 4.2 (5 votes)
Υλικά :
Για το κέικ:
4 αυγά
3 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 κούπες ζάχαρη
1 βανίλια
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1 κούπα γάλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για την καραμέλα:
2 συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα
Για την ganache σοκολάτας:
200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση :
Για το κέικ:

Μπορείτε να δείτε την εκτέλεση εδώ.Η μόνη διαφορά είναι ότι βάζετε τον χυλό σε ορθογώνια φόρμα.

Για την καραμέλα:

1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τα ζαχαρούχα γάλατα αφού πρώτα έχετε αφαιρέσει τις ετικέτες.Προσθέτετε νερό στην κατσαρόλα να τα καλύψει καλά.  2. Βράζετε για 3 ώρες σε μέτρια φωτιά, να μην κοχλάζει πολύ το νερό. (ΠΡΟΣΟΧΗ: Φροντίζετε οι κονσέρβες να είναι πάντα καλυμμένες με νερό,γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος.) 3. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνετε να κρυώσουν.Δεν τα ανοίγετε αμέσως, γιατί η καραμέλα καίει πολύ. 

  • Είναι προτιμότερο αυτή την διαδικασία να την κάνετε την προηγούμενη μέρα ή μέρες πριν.
  • Μπορείτε να βράσετε περισσότερα ζαχαρούχα γάλατα για να έχετε και για άλλες δημιουργίες.
  • Διατηρούνται στο ψυγείο για πολύ καιρό, αφού είναι κλειστή η συσκευασία.
Για την ganache σοκολάτας:

Σε ένα μπρίκι βάζατε την κρέμα γάλακτος και την αφήνετε να πάρει μια βράση.

Σε ένα μπολ κόβετε σε κομμάτια την σοκολάτα.

Όταν βράσει η κρέμα την ρίχνετε στην σοκολάτα (όχι το αντίθετο) και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα σοκολάτας.Αφήνετε λίγο να κρυώσει αλλά όχι να πήξει τελείως.

Τελικό στήσιμο:

Κόβετε παράλληλα το κέικ, ώστε να γίνουν 2 κομμάτια.

Αλείφετε τα κομμάτια με την καραμέλα από πάνω και από το πλάι.

Από πάνω προσθέτετε την ganache σοκολάτας και αφήνετε να σταθεροποιηθεί.

Bon Appétit