Κανελόνια με κοτόπουλο και πέστο βασιλικού

Average: 4.8 (11 votes)
Υλικά :
1 συσκευασία κανελόνια
2 φιλέτα κοτόπουλο
200 γρ, πέστο βασιλικού (σπιτικό ή έτοιμο)
1 φλυτζάνι γραβιέρα τριμμένη
70 γρ. μαργαρίνη
70 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Για τα κανελόνια :

Κόβετε τα φιλέτα κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και τα ανακατεύετε με τα 100 γρ. του πέστο.

Γεμίζετε το κάθε κανελόνι με ένα κομμάτι κοτόπουλο και τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί ή πυρέξ.

Στη συνέχεια αναμειγνύετε το υπόλοιπο πέστο με 1 φλυτζάνι νερό και περιχύνετε όλα τα κανελόνια.

Ρίχνετε την τριμμένη γραβιέρα και κρατάτε λίγη για το τέλος.

Για την μπεσαμέλ:

Λιώνετε την μαργαρίνη και προσθέτετε το αλεύρι.

Προσθέτετε το γάλα χλιαρό σιγά σιγά και ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να γίνει μία ελαφριά μπεσαμέλ.Αλατοπιπερώνετε.

Ρίχνετε την μπεσαμέλ πάνω από τα κανελόνια και σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.Ψήνετε για 30 λεπτά.

Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο πασπαλίζετε με την γραβιέρα που έχετε κρατήσει και ψήνετε ακόμη 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Bon Appétit