
Βράζετε τα ζυμαρικά που επιλέξατε σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει η συσκευασία. Σε μία κατσαρόλα βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Προσθέτετε τις πιπεριές και τις μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς
Προσθέτετε την ντομάτα, τον ντοματοπολτό,τη ζάχαρη, το νερό και βράζετε τη σάλτσα μέχρι να γίνει παχύρρευστη. Στο τέλος ρίχνετε την κάπαρη, τις ελιές, την ρίγανη, τον βασιλικό,το αλάτι και το πιπέρι.(Προτιμήστε καυτερό πιπέρι.)
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου και να τις αφαιρέσετε στην συνέχεια από τη σάλτσα.
