Μακαρόνια με κιμά

Average: 4 (7 votes)
19 Μαρ 2012
Υλικά (4 μερίδες)
Υλικά
για τον κιμά θα χρειαστούμε
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι
λίγο ελαιόλαδο
1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (2 κ.σ. πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε 1 κούπα νερό)
1 ξυλάκι κανέλα (προαιρετικά)
1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
για τα μακαρόνια
1 πακέτο μακαρόνια
2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
τριμμένο τυρί (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Ρίχνετε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Ψιλοκόβετε ένα κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια προσθέσετε τον κιμά και τον διαλύετε με ένα πιρούνι

Αφήνετε μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτετε το χυμό ντομάτας και 1 κούπα νερό (250 ml). Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε την κανέλα ή το φύλλο δάφνης. Βράζετε για περίπου 30'-45' και προς το τέλος προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Εν τω μεταξύ θα έχετε βράσει τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Αφού τα σουρώσετε, ρίξτε ελαιόλαδο ή βούτυρο. Σερβίρετε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.

Bon appetit