Παστίτσιο με πένες και ελαφριά μπεσαμέλ

Average: 4.5 (11 votes)
Υλικά :
650 γρ. πένες
150 γρ. τριμμένο τυρί ρεγκάτο
Για τον κιμά :
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 συσκευασία ντοματοχυμό
1 ξυλάκι κανέλα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για την ελαφριά μπεσαμέλ :
1,2 λίτρα γάλα
5 κ.σ. κόρν φλάουρ
5 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. βούτυρο
2 αυγά
μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση :
Για τον κιμά :

Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε ελαιόλαδο να καλυφθεί ο πάτος και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τον κιμά.Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να ασπρίσει και να ψηθεί ο κιμάς.

Στη συνέχεια προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τριμμένο καρότο και μόλις μαραθούν ρίχνετε και το λιωμένο σκόρδο.

Προσθέτετε τον ντοματοχυμό, το ξυλάκι της κανέλας και αλατοπιπερώνετε.Ρίχνετε και 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζετε για 30-40 λεπτά.

Για την μπεσαμέλ :

Σε 200 ml γάλα διαλύετε το αλεύρι και το κορν φλάουρ.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα (δλδ το 1 λίτρο) και ρίχνετε το παραπάνω μείγμα.Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει.

Στήσιμο :

Βράζετε τις πένες al dente και τις στραγγίζετε.Σε ένα πυρέξ ρίχνετε τις πένες και τις ανακατεύετε με τον κιμά και το τριμμένο τυρί.

Ρίχνετε την μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά ή τριμμένο τυρί για να κάνει ωραία κρούστα.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 45 λεπτά.

Bon Appétit