




Κόβετε το κοτόπουλο σε λωρίδες τις αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον κόλιανδρο.Ζεσταίνετε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά.Στην συνέχεια προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνετε και αυτό να σοταριστεί.
Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά μέχρι να γυαλίσει.Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ζεσταίνετε τον ζωμό και ρίχνετε το σαφράν.Ανακατεύετε να διαλυθεί και αρχίζετε να προσθέτετε σιγά σιγά τον ζωμό.Χαμηλώνετε την φωτιά και συνεχίζετε να προσθέτετε ζωμό κάθε φορά που τον απορροφάει το ρύζι.
Όταν το ριζότο μείνει με ελάχιστα υγρά αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο.Αφήνετε 4-5 λεπτά και σερβίρετε ζεστό.
Λίγα ακόμη μυστικά για το τέλειο ριζότο:
- Η διαδικασία με την προσθήκη ζωμού για ένα τέλειο σπυρωτό ριζότο ιδανικά πρέπει να διαρκέσει 16-18 λεπτά.
- Είναι απαραίτητο να σβήσετε το μάτι πριν απορροφηθούν πλήρως τα υγρά γιατί αλλιώς θα στεγνώσει το ριζότο.
- Καλύτερα να έχετε λίγο παραπάνω ζωμό γιατί αν έχετε την φωτιά πιο δυνατή θα εξατμίζετε πιο γρήγορα και μπορεί να μην σας φθάσει.
