Σπιτικές ταλιατέλες

Average: 4.8 (5 votes)
Υλικά
Υλικά:
2 αυγά
200 γρ. αλεύρι
λίγο νερό
Εκτέλεση

Σε ξύλινη επιφάνεια ρίχνετε το αλεύρι και σχηματίζετε ένα βουναλάκι.Κάνετε ένα βαθούλωμα στη μέση και σπάτε μέσα τα αυγά.

Με ένα πιρούνι τα διαλύετε, ανακατεύοντας λίγο λίγο το αλεύρι και φτιάχνετε τη ζύμη.

Ζυμώνετε 10' να γίνει λεία και ελαστική. Εάν χρειαστεί προσθέτετε μερικές κουταλιές χλιαρό νερό. Αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30' σε μια λεκάνη σκεπασμένη με μια πετσέτα.

Με τον πλάστη ανοίγετε φύλλο. Αφήνετε να στεγνώσει περίπου 10'.

Πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι για να μη κολλήσει το φύλλο και το τυλήγετε ελαφρά.Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε λωρίδες σε φάρδος μισού εκατοστού.

Ξετυλήγετε τις ταλιατέλες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν για 2-3 ώρες πριν να τις μαγειρέψετε. Βράζετε σε αλατισμένο νερό για περίπου 5 λεπτά. Σερβίρετε σκέτες με τυρί ή την αγαπημένη σας σάλτσα.

Bon appetit