






Πλένετε τα καλαμάρια και κόβετε με ένα ψαλίδι κουζίνας τα πλοκάκια σε μικρά κομματάκια.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το τριμμένο καρότο.
Στην συνέχεια προσθέτετε τα πλοκάμια και τέλος το ρύζι.
Προσθέτετε σταδιακά 1 κούπα ζεστό νερό μέχρι να φουσκώσει το ρύζι.Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον μαιντανό και τον άνηθο.
Γεμίζετε με τα καλαμάρια με την γέμιση και κλείνετε το πάνω μέρος με μία οδοντογλυφίδα.
Βάζετε την χύτρα την γέμισε που περίσσεψε και τοποθετείτε από πάνω τα καλαμάρια.Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και μια κούπα νερό και κλείνετε την χύτρα.Βράζετε για 20 - 25 λεπτά.
