
Υλικά (2 μερίδες):
1 κούπα ρύζι
500 γρ. καλαμαράκια θράψαλα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. σάλτα ντομάτα
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι





Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα σοτάρετε σε ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν
Προσθέτετε τα καλαμαράκια και τα τσιγαρίζετε όλα μαζί για 2 λεπτά.
Στην συνέχεια σβήνετε με κρασί.
Προσθέτετε 1 κούπα ρύζι (μακρύκοκκο) και ανακατεύετε.
Ρίχνετε 3 κούπες βραστό νερό, 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας ,αλάτι και πιπέρι.Χαμηλώνετε την φωτιά και το αφήνετε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό.

Bon appetit