



Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε το ελαιόλαδο και το σκόρδο ολόκληρο για να αρωματίσει το ελαιόλαδο.Αλατοπιπερώνετε τον σολομό και ρίχνετε και το τζίντζερ.Ψήνετε το σολομό για 8 περίπου λεπτά.4 λεπτά από την μία πλευρά και 4 από την άλλη.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τις φλούδες από το λάιμ.
Στη συνέχεια προσθέτετε το μπασμάτι και το αφήνετε 2-3 λεπτά να γυαλίσει.Στη συνέχεια προσθέτετε το νερό, τον κόλιανδρο και αλατοπιπερώνετε.Βράζετε για 10-15 λεπτά χωρίς να ανακατέψετε καθόλου το ρύζι.
