
1. Kόβετε τις πατάτες σε χοντρές ροδέλες και βράζετε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για 10'-15'.Σβήνετε την φωτιά και τις αφήνετε για ακόμη 5'. 2. Στραγγίζετε και τις βάζετε ζεστές στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα. 3. Έπειτα τηγανίζετε κατευθείαν από την κατάψυξη σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. 4. Τις βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αλατίζετε πριν σερβίρετε.Αν θέλετε τρίβετε λίγη ρίγανη ή πάπρικα.
1. Καθαρίζετε τα ραδίκια και τα πλένετε 3-4 φορές να φύγει το χώμα. 2. Τα ζεματίζετε σε νερό που βράζει για 10'-15'.Έπειτα τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε ώστε να σταματήσει ο βρασμός. 3. Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το λεμόνι μέχρι να πήξει.Προσθέτετε λίγο αλάτι και περιχύνετε τα ραδίκια.
1. Καθαρίζετε το χταπόδι από τυχόν εντόσθια και αφαιρείτε τα μάτια και το δόντι. 2. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το χταπόδι χωρίς νερό μόνο με ένα φλυτζάνι του τσαγιού ξύδι, 2 φύλλα δάφνης και λίγους κόκκους πιπέρι.Όταν αρχίσει να βγάζει υγρά και να βράζει (περίπου 10' σε δυνατή φωτιά) χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για 1 με 1,5 ώρα. 3. Στραγγίζετε το χταπόδι και χωρίζετε τα πλοκάμια ένα ένα σε μερίδες. 4. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψάκι και τα περιχύνετε με ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι και ρίγανη.Ψήνετε στο grill για 5'-6' από την μία μεριά και από την άλλη μεριά μέχρι να 'αρπάξει' ελαφρώς.