Ψητός σολομός και σος γιαουρτιού με λιναρόσπορο

Average: 4.3 (12 votes)
Υλικά (2 μερίδες):
2 φιλέτα σολομού
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λιναρόσπορο σπασμένο
Για την σος γιαουρτιού :
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 λάιμ ή 1 λεμόνι
2-3 κ.σ. χυμό από λάιμ ή λεμόνι
1/2 κ.γ. λιναρόσπορο σπασμένο
Εκτέλεση :

Σε ένα ταψάκι βάζετε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε να φιλέτα σολομού.Ρίχνετε ελάχιστο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον λιναρόσπορο.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για περίπου 20 λεπτά να μην στεγνώσει.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σος μαζί και σερβίρετε με τον σολομό και ρύζι μπασμάτι.

Bon Appétit