Μοσχάρι μπρεζέ με λαχανικά

Average: 5 (3 votes)
Υλικά (4 μερίδες):
4 φιλέτα μοσχαριού
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κολοκυθάκι
5-6 μανιτάρια
ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση :

Πλένετε καλά τα φιλέτα και τα στεγνώνετε.Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και θωρακίζετε τα φιλέτα.

Αφαιρείτε το μοσχάρι από την κατσαρόλα και προσθέτετε όλα τα λαχανικά κομμένα σε μικρά κυβάκια.Αφήνετε να μαραθούν και τέλος προσθέτετε το λιωμένο σκόρδο.

Προσθέτετε τον πελτέ και τον λιώνετε.

Ρίχνετε τον ζωμό, την δάφνη, το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και μόλις αρχίσει να βράζει ξαναβάζετε το μοσχάρι.Χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε για 2 περίπου ώρες με σκεπασμένο.

Στην συνέχεια αφαιρείτε το μοσχάρι και πολτοποιείτε την σάλτσα με το ραβδομπλέντερ.Περνάτε την σάλτσα από σίτα και βράζετε 5-10 λεπτά ακόμη για να δέσει.Σερβίρετε τα φιλέτα με την σάλτσα και με πουρέ πατάτας.

Bon Appétit