

Ψιλοκόβετε τα λαχανικά.
Σε ένα τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο.Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και όταν μαραθεί προσθέτετε τα κολοκυθάκια και αφήνετε μέχρι να μαραθουν και αυτά.
Στην συνέχεια ρίχνετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το πληγούρι.(Ανακατεύετε για 2'.)Ρίχνετε τον τοματοχυμό και την φρέσκια ντομάτα.(Αφήνετε για 5' στο μάτι.)
Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε ζάχαρη, αλατι, πίπερι. Τέλος ρίχνετε τον μαιντανό και ανακατεύετε.
Κόβετε τα καπάκια από τις πιπεριές και αφαιρείτε το εσωτερικό τους. Γεμίζετε με την γέμιση, όχι όμως μέχρι πάνω γιατί η γέμιση θα φουσκώσει στο ψήσιμο.
Στρώνετε τις πιπεριές στο πυρέξ και τις περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 1 φλυτζ νερό και αλάτι. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Είναι έτοιμες όταν ξεροψηθούν και μαυρίσουν λίγο τα καπάκια τους.
Το μυστικό σε αυτά τα γεμιστά είναι οτι χρειάζονται αρκετό κρεμμύδι που γλυκαίνει το φαγητό.