Πέστο βασιλικού

Average: 3.8 (4 votes)
18 Σεπ 2012
Υλικά:
2 κούπες φύλλα βασιλικού
1/2 κούπα κουκουνάρι (καβουρδισμένο ή μη)
1/3 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
1/3 κούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:

Βάζετε στο μούλτι τα φύλλα βασιλικού.

Προσθέτετε το κουκουνάρι και το σκόρδο και αλέθετε.

Έπειτα ρίχνετε το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Αδειάζετε το μείγμα σε ένα βαζάκι και ρίχνετε ελαιόλαδο μέχρι να το καλύψει. Φυλλάσετε στο ψυγείο.

Bon Appétit