
Υλικά (20 κομμάτια):
5 μέτριες πατάτες
1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο
3-4 φέτες ζαμπόν
1 κρεμμύδι τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι
μαϊντανό
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση :
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 20'-30' ανάλογα το μέγεθος της πατάτας.Τις στραγγίζετε ,τις ξεφλουδίζετε και τις πατάτε με το πιρούνι να γίνουν πουρές.Ρίχνετε σε μπολ τον πουρέ πατάτας και προσθέτετε το τυρί ,το κρεμμύδι,τον μαϊντανό ,το ζαμπόν, αλάτι και πιπέρι.
Πλάθετε μικρές μπάλες.
Κυλάτε τις πατατοκροκέτες μέσα σε ένα πιάτο με αλεύρι έτσι ώστε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.
Τηγανίζετε τις κροκέτες να πάρουν ωραίο χρώμα .
Bon Appétit