





Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό ολόκληρες για περίπου 30 λεπτά.Να τις τρυπάτε με το πιρούνι και να πέφτουν.Μόλις βράσουν οι πατάτες τις αφαιρείτε από το νερό και τις αφήνετε να κρυώσουν.Έπειτα τις πατάτε με το ειδικό εργαλείο μέχρι να γίνουν πουρές.Δεν είναι απαραίτητο να είναι εντελώς λείος.
Παράλληλα βράζετε τα κατεψυγμένα λαχανικά για 10 περίπου λεπτά.(Αν θέλετε φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα λαχανικά πχ. καρότα, αρακά, καλαμπόκι, μπρόκολο, κόκκινη πιπεριά, φασολάκια κτλ.)Στραγγίζετε τα λαχανικά και αφήνετε να κρυώσουν.
Ρίχνετε τα λαχανικά στον πουρέ και ανακατεύετε καλά.Προσθέτετε το γάλα.Προσοχή να μην γίνει αραιό το μείγμα.Προσθέτετε τα αυγά, το τυρί και τέλος την φρυγανιά.Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα μπαχαρικά.Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει καλά και να σφίξει.
Πλάθετε μεγάλα μπιφτέκια και τα περνάτε από την φρυγανιά.Τα τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C μέχρι να ροδίσουν.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσετε για να είναι δροσερή.
Ζεσταίνετε τα ψωμάκια στον φούρνο ή σε ένα σχαροτήγανο για να γίνουν τραγανά.Βάζετε στο κάτω μέρος ένα φύλλο μαρουλιού και βάζετε μία μεγάλη κουταλιά από την σος.Προσθέτετε το burger λαχανικών και καπακώνετε με το ψωμάκι.
Μπορείτε να συνοδεύσετε τα burber με μια δροσερή σαλάτα ή με πατάτες Country.Δείτε την συνταγή εδώ.