Σε ένα μπολ ανακατεύετε την μαγιά, με το χλιαρό νερό και την ζάχαρη.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σιγά σιγά ενσωματώνετε το αλεύρι και το αλάτι.Ζυμώνετε καλά.Σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα και αφήνετε περίπου 1 ώρα να φουσκώσει.
Ανοίγετε την ζύμη σε στρόγγυλο σχήμα.
Καλύπτετε την ζύμη με το πέστο και κόβετε σε 8 κομμάτια όπως κόβετε μια πίτσα.
Τοποθετείτε στην άκρη τα ντοματίνια και την κεφαλογραβιέρα.
Τυλίγετε τα κρουασανάκια σφιχτά και τα τοποθετείτε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Για σπιτικό πέστο βασιλικού δείτε την συνταγή εδώ.