Σπιτική Πίτσα

Average: 4.6 (11 votes)
Υλικά:
Ζύμη (ταψί κουζίνας ή 2 μικρά στρογγυλά)
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κύβο νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Σάλτσα
4 κ.σ pummaro
3 κ.σ. κέτσαπ
αλάτι
ρίγανη
1 κ.γ. ζάχαρη
Υλικά για την πίτσα
12 φέτες κασέρι
12 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
400 γρ. μανιτάρια κονσέρβα
1 πιπεριά κόκκινη
*Τα υλικά της γέμισης μπορούν να μετατραπούν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας (μπέικον,ελιές,λουκάνικα
Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τα ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν. Έπειτα ρίχνετε λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός και μετά το αλάτι. Συνεχίζετε ρίχνοντας αλεύρι μέχρι η ζύμη σας να μην κολλάει στα χέρια.

Αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί για 20',σε ζεστό μέρος σκεπασμένη, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο

Όταν φουσκώσει την απλώνετε σε λαδωμένο ταψί και με ένα πινελάκι απλώνετε πάνω στη ζύμη την κέτσαπ, το pummaro,το αλάτι,τη ζάχαρη και τη ρίγανη

Στρώνετε τα αλλαντικά, το κασέρι και συνεχίζετε με τα μανιτάρια και τις πιπεριές

Ψήνετε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο για 30'-40' λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει. Προτού τη βγάλετε, την ανασηκώνετε και κοιτάζετε αν έχει ψηθεί από κάτω

Tips:

Το αλάτι είναι καλό να μπαίνει προς το τέλος της ζύμης γιατί όταν μπαίνει εξ αρχής δεν βοηθά τη μαγιά στο φούσκωμα. Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο σωστό ψήσιμο του ΚΆΤΩ μέρους της πίτσας. Να θυμάστε πως η πίτσα μπορεί από πάνω να φαίνεται ψημένη, αλλά από κάτω να είναι ωμή.

Bon appetit