
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το φασιανό αφού τον έχετε κόψει σε μερίδες να ροδίσει.
Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το κρεμμύδι. Τσιγαρίζετε 2-3 λεπτά και προσθέτετετον πελτέ.
Ρίχνετε λίγο χλιαρό νερό μέχρι να σκεπάσει σχεδόν το κρέας. Ανακατεύετε και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, δάφνη και μπαχάρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε.
Μετά από 30-40 λεπτά προσθέτετε τα μανιτάρια και αν χρειαστεί λίγο χλιαρό νερό.Σιγοβράζετε για 30 λεπτά ακόμα με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
Σερβίρετε τον φασιανό με βρασμένες χυλοπίτες και πασπαλίζετε με κεφαλοτύρι.
