




Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, τα μυρωδικά, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώνετε το μείγμα μερικά λεπτά και πλάθετε μικρά μπαλάκια. Τα αλευρώνετε, τα αραδιάστε το ένα πλάι στο άλλο και τα αφήνετε να περιμένουν.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το νερό και το βούτυρο να βράσουν. Ρίχνετε μέσα τα γιουβαρλάκια, σκεπάζετε και σιγοβράζετε, ώσπου να μαλακώσουν. (30' περίπου)
Παράλληλα χτυπάτε ελαφρά τ' αυγά το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και ρίχνετε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας. Ρίχνετε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα, ανακατεύοντας γρήγορα και βγάζετε από τη φωτιά.
