Φακές Σούπα

Average: 4.1 (7 votes)
Υλικά (4 μερίδες):
250 γρ. φακές (ψιλές)
6-7 κούπες νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κ.σ. πελτέ
2 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. ξύδι
Εκτέλεση :

Βάζετε τις φακές να πάρουν μια βράση  για 10' και έπειτα σουρώνετε τη φακή.

Στην κατσαρόλα ρίχνετε ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, την ντομάτα και το σκόρδο.Ρίχνετε το ζεστό νερό,τον πελτέ, τα μπαχαρικά και τέλος προσθέτετε τις φακές.Αφήνετε τα σιγοβράσουν για περίπου 45 λεπτά.

Ελέγχετε αν οι φακές έχουν βράσει δοκιμάζοντας. Αν δεν έχουν βράσει συνεχίζετε για λίγο ακόμα το βράσιμο συμπληρώνοντας (αν χρειάζεται) λίγο νερό.Τέλος προσθέτετε την ρίγανη και το ξύδι.

Bon Appétit