
Υλικά (4 μερίδες):
250 γρ. φασόλια μέτρια
1 κρεμμύδι
2 καρότα σε ροδέλες
2 κ.σ. πελτέ
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη (προαιρετικά)
1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
Εκτέλεση :
Μουσκεύετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε βαθύ μπολ με κρύο νερό.
Τα βάζετε στην κατσαρόλα να πάρουν μια βράση και τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα καρότα.Ρίχνετε βραστό νερό, τα φασόλια, τον πελτέ και αλατοπιπερώνετε.(Το νερό πρέπει να καλύπτει τα υλικά.)
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τη φασολάδα για 40'-50'.
Bon Appétit