Σπιτική μαγιονέζα

Average: 5 (1 vote)
Υλικά:
2 κρόκους αυγού (φρέσκα) λίγο ζάχαρη αλάτι πιπέρι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. λεμόνι
1 κούπα σπορέλαιο
λίγο ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ βάζετε τους κρόκους, την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε καλά με αυγοδάρτη.

2. Ρίχνετε λίγο-λίγο το λάδι χωρίς να σταματήσετε να ανακατεύετε.Στο τέλος προσθέτετε το ξύδι και το λεμόνι και ανακατεύετε δυνατά. *Μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε βάζο.Διατηρείται στο ψυγείο 3-4 μέρες.

Bon appetit